Japaniin oma Muumipuisto.

Vuonna 2015 avataan Japanissa Muumipuisto, ilmoitti FinTech Global Inc, (FGI) ja Puuha International joulukuun alussa. Tapahtuma osuu miltei yksiin Tove Janssonin syntymän 100-vuotisjuhlavuoteen 2014. Sijaintipaikkaa ei ole kuitenkaan vielä määritelty.

 ”Lisensointibisneksemme on kokenut merkittävän kasvun viimeisen kymmenen vuoden aikana johtuen suurista lisenssisopimuksista useissa maailmakolkissa suurten yhtiöiden kuten Suzuki, Lindex, Artek, Iittala, Samsung ja Finlayson kanssa. Vuotuinen liikevaihto on 4,4 miljoonaa Euroa.

 

”Näemme yhä kasvavaa mielenkiintoa Muumiin uudella piirrosfilmillä (syksy 2014), Tove Janssonin 100-juhlavuodella, uudella virallisella Muumi-brändi webshopilla ja ennen kaikkea uudella Japaniin perustettavalla Muumipuistolla. Olemme tehneet merkittäviä sopimuksia vuoden 2013 aikana kuten UNIQLO, joka esitteli Muumikokoelma, joka loppuunmyytiin  muutamassa päivässä”, sanoo Gustav Melin – Bullsin International Licensing Director.

Muumipuistoa Japanissa tulee valvomaan Moomin Monogatari Ltd joka on FinTech Global Inc.:in  (FGI) ja Puuha International Oy:n yhteisyritys.

 ”Meillä on vuosikausia ollut visio Muumipuistosta Japaniin ja vuonna 2015 tämä visio toteutuu. Olemme hyvin innoissamme” sanoo Roleff Kråkström, Moomin Characters´in toimitusjohtaja.

Jo toiminnassa oleva Suomen Muumimaailma-puisto vetää 200.000 kävijää vuodessa. Se on ollut vuosikausia valtava menestys ja se kiehtoo perheitä ympäri maailman. Muumit pääsivät myöskin Licensing.biz´in annual Power List´ille yhtenä kaikkein vaikutusvaltaisimmista brändeistä 2013.

 

Lisätietoja:

Bulls licensing

Nordic Licensing Director

Harry Wahl, harry@bulls.se